facebook  ДДСО

 
Новини
11-06-2012 16:08 | Переглядів: 195

На Київщині молодики вчинили розбійний напад за власним сценарієм

Бажання заробити легкі гроші іноді призводить до непередбачуваних наслідків. До чергової частини Броварського міськвідділу міліції надійшло телефонне повідомлення від чергової медсестри приймального відділення центральної районної лікарні. Працівниця медичного закладу повідомила, що до них звернувся чоловік з численними тілесними ушкодженнями голови.

Як з’ясувалося, на передодні трагедії двоє товаришів зустрілися зі своєю подругою, вирішили випити пива і добряче погуляти, але грошей, не було. Саме нестача коштів спонукала молодих людей до розбійного нападу. 

Зловмисники планомірно готувалися до здійснення свого кримінального задуму: кожному розподілили ролі і приготували пневматичний пістолет. Зателефонувавши таксисту, викликали машину на територію цвинтаря. Водій нічого не підозрюючи приїхав на виклик. До авто швидко підбіг 17-річний юнак і почав погрожувати зброєю: «Виходь з машини, а то приб’ю!». Після таких слів зробив 17 пострілів у бік 57-річного водія. Зловмисники вирішили, що все передбачили, але таксист все ж таки спромігся, заблокувати двері й втекти. 

До медичного закладу потерпілий доїхав самостійно, йому одразу надали першу допомогу. В голові чоловіка виявили п’ять куль від пневматичної пістолета, які з нього витягли шляхом хірургічного втручання. Наразі таксист перебуває на стаціонарному лікуванні, його життю нічого не загрожує. 

Після отримання оперативної інформації працівники карного розшуку міськвідділу міліції швидко зібрали докази та затримали всіх підозрюваних, упізнав їх і потерпілий.

Зі слів правоохоронців за даним фактом ведеться перевірка та з’ясовуються всі обставини події. Проти затриманих порушили кримінальну справу за ч.2 ст. 187 Кримінального кодексу України (Розбій) – санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до десяти років із конфіскацією майна, ч.3 ст. 289 Кримінального кодексу України (Незаконне заволодіння транспортним засобом) – позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна, ч.3 ст.15 Кримінального кодексу України (Замах на злочин).

Юлія Барабаш, Броварський МВ ГУМВС України в Київській області

 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera