facebook  ДДСО

 
Новини
20-06-2012 10:07 | Переглядів: 166

На Київщині 76-річній пенсіонерці, яка вирощувала мак, загрожує позбавлення волі

В рамках проведення оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Мак» на присадибній ділянці 76-річної пенсіонерки з села Юхни Миронівського району міліція виявила та вилучила більше чотирьох тисяч рослин снодійного маку.

За словами старенької, посадила вона заборонені кущі, щоб зібрати мак на пиріжки. Наразі вилучене направлено на експертизу. За даним фактом міліція порушила кримінальну справу за ч.2 ст. 310 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строку від трьох до семи років.

Загалом протягом останніх трьох тижнів працівники управління боротьби з незаконним обігом наркотиків Київщини перевірили близько 850 сільськогосподарських та присадибних ділянок та виявили 45 фактів незаконних посівів. Правоохоронці вилучили близько десяти тисяч рослин, більша частина з яких – мак. Площа виявлених посівів склала понад два гектари. Окрім цього під час проведення операції з незаконного обігу вилучено 1,2 кг макової соломки та більше двох кілограмів марихуани.

Слід зазначити, що до міліції області не надходило жодного звернення від суб’єктів господарювання на отримання дозволу для вирощування нарковмісних рослин.

ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera