facebook  ДДСО

 
Новини
22-06-2012 16:38 | Переглядів: 217

Двоє неповнолітніх дітей отруїлися грибами

До чергової частини Броварського міськвідділу міліції надійшло телефонне повідомлення від лікаря обласної дитячої лікарні. Працівник медичного закладу повідомив, що до приймального відділення доставлено двох дітей, 1999-го та 2003-го років народження з отруєнням невстановленими грибами. У результаті 13-річна дівчина померла, 9-річна у вкрай важкому стані.

Як з’ясувалося, 29-річна жінка разом із співмешканцем у лісосмузі одного із сіл Броварського району назбирали грибів і приготували їх вдома. Вся родина повечеряла здобиччю. Майже через дві години діти відчули головокружіння, біль в шлунку та мали погане самопочуття. Мати вирішила самостійно лікувати малечу вдома. Наступного дня, коли діти були у вкрай важкому стані жінка звернулася за допомогою до лікарів.

Зі слів начальника кримінальної міліції у справах дітей Броварського міськвідділу міліції Олени Косенко, такий випадок перший в цьому році. Гриби особливо небезпечні для малюків. Молодий організм ще не може чинити опір отруті, і дитина перед нею зовсім беззахисна. Основною причиною летальних випадків є пізнє звернення за медичною допомогою у відповідні заклади. 

Тож, правоохоронці звертаються до батьків із проханням не годувати дітлахів грибами – вони в маленькому організмі не засвоюються, ризик отруєння великий і смертельних випадків дуже багато.

Наразі проти горе-матері вирішується питання щодо порушення кримінальної справи за ст. 166 Кримінального кодексу України (злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною або особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування, що спричинила тяжкі наслідки) – карається обмеженням волі на строк від двох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Юлія Барабаш, Броварський МВ ГУМВС України в Київській області

 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera