facebook  ДДСО

 
Новини
26-06-2012 12:26 | Переглядів: 232

На Київщині дизельне паливо змішували з використаними автопокришками

В Броварському районі Київщини працівники управління державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили діяльність підпільного нафтопереробного заводу. На території, що належить одному з приватних підприємств, з використаних автомобільних покришок кустарним способом отримувалася рідина, якою розводили дизельне паливо на найближчій автозаправочній станції. Заправлялися «якісною сумішшю» на АЗС в основному далекобійники. Під час перевірки стало відомо, що в середньому протягом доби на заправці реалізовувалося понад 4 тони пального.

Автозаправка з резервуарами, в яких нібито розміщувався «дизель» знаходилась на території так званого відстійника для вантажівок і метрів за сто від того самого НПЗ. Правоохоронці встановили, що на розміщення цієї АЗС немає жодних документів, як і на зберігання та реалізацію підакцизного товару – дизельного палива. 

Для водіїв же, окрім зручного розташування станції, тут і ціна на пальне була досить привабливою – 9 гривень 50 копійок за літр. А це означає, що за одне наповнення баку в 500 літрів власник фури економив не менш, як 125 гривень. Проте така економія – ніщо поруч із сумою на ремонт двигуна вантажної іномарки. 

Як розповів представник з Українського науково-дослідного інституту нафтопереробної промисловості «МАСМА» Богдан Кочірко, де проводилися дослідження зразків, відібраних на цих підпільних об’єктах, у всіх випадках склад вилученого аналогічний. Це підтверджує, що добуту з гуми рідину дійсно змішували з пальним, очевидно, для збільшення кількості дизельного пального з метою подальшої його реалізації. Беззаперечним також є факт, що вилучене не відповідає нормам державних стандартів України. Експерти запевняють, що тривале використання такого пального не лише погіршує технічний стан двигуна автомобіля, а і негативно впливає на навколишнє середовище.

За словами начальника відділу протидії злочинам в базових галузях економіки УДСБЕЗ міліцейського главку Київщини Сергія Бойчунь за даним фактом міліція порушила кримінальну справу за ч.1 ст. 204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів). Санкція статті передбачає штраф від п'ятисот до тисячі п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією незаконно виготовленої продукції та обладнання для її виготовлення. Наразі проводяться всі необхідні експертизи. Встановлюються особи, причетні до скоєння даного злочину. Триває слідство.

Юлія Сінчак, ВЗГ ГУМВС України в Київській області



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera