facebook  ДДСО

 
Новини
28-06-2012 10:20 | Переглядів: 184

На Київщині міліціонери виявили черговий урожай маку та коноплі

Напевне, на сьогодні усі громадяни знають, що вирощувати рослини маку та коноплі заборонено законодавством України. Однак, незважаючи на це, дехто намагається порушувати закон, придумуючи на своє виправдання різноманітні «байки» та аргументуючи свої дії незнанням закону.

В рамках проведення оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Мак» оперативними працівниками Білоцерківського районного відділу міліції на присадибній ділянці 58-річної жительки села Макіївка, що на Київщині, було виявлено та вилучено 178 кущів коноплі та 57 кущів снодійного маку. Як пояснила хазяйка садиби, заборонені кущі маку посадила виключно для власного споживання на свято Маковея, а коноплю - насадив її син - для риболовлі.

Після проведення експертизи рослин, відносно господаря, який проігнорував закон, в якому чітко окреслені умови настання відповідальності, буде вирішуватися питання про порушення кримінальної справи за статтею 310 Кримінального кодексу України (посів або вирощування снотворного маку чи конопель).

Санкція статті передбачає штраф до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років. За даним фактом проводиться перевірка.

Білоцерківський РВ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera