facebook  ДДСО

 
Новини
30-06-2012 11:17 | Переглядів: 210

У Чорнобильській зоні урожайний сезон грибів і ягід

 У розпал сезону збирання грибів і ягід браконьєри без зазріння совісті збирають лісові плоди у Чорнобильській зоні відчуження та прилеглих до неї радіаційно-забруднених територіях.

Нещодавно працівники батальйону міліції з охорони зони радіаційного забруднення затримали двох осіб, які протизаконно збирали гриби на забороненій території. Відносно порушників порушили кримінальну справу за ч.1 ст. 267-1 Кримінального кодексу України (порушення режиму радіаційної безпеки). Санкція статті передбачає штраф від п’ятдесяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, обмеження волі на строк від одного до трьох років або позбавлення волі на той самий строк. Затримували на гарячому й збирачів ягід. Правоохоронцям браконьєри зазвичай пояснюють, що використовують урожай лише для власних потреб, та насправді у більшості випадків «Чорнобильські вітаміни» потрапляють до продажу на стихійні ринки, а потім на столи до довірливих громадян. 

Працівники міліції звертаються до людей із проханням і застереженням, не купувати гриби, ягоди і фрукти у невідомих людей та місцях масової торгівлі, а також перевіряти документи на товар і дозвіл на право його реалізації, котрі продавці забов’язані пред’явити. У разі відсутності документів зі своєчасно поставленими печатками відповідних служб, брати продукти харчування не варто для того щоб не завдати значної шкоди здоров’ю.

ВЗГ ГУМВС України в Київській області



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera