facebook  ДДСО

 
Новини
06-07-2012 13:13 | Переглядів: 148

На Київщині затримали дачного крадія

Працівники Білоцерківського районного відділу міліції затримали 35-річного дачного крадія. Ним виявився уродженець містечка Єнакієво Донецької області. Чоловік уже відбував покарання у 2001 році, був засуджений до п’яти років позбавлення волі за ч.3 ст.185 та ч.3 186 Кримінального кодексу України. Після звільнення ніде не працював, а на життя заробляв крадіжками. Нещодавно чоловік переїхав у місто Фастів Київської області, де винайняв квартиру та «розгорнув свою діяльність».

Діяв за однією і тією ж схемою: електричкою Фастів – Миронівка доїжджав до дачних будинків села Томилівка Білоцерківського району «відпрацьовував» їх, а потім повертався назад у місто. Крадіжки вчиняв із приватних заміських будинків та дачних вагончиків. Поки господарі спокійно хазяйнували на присадибних ділянках, крадій у цей час без перешкод заходив до будинку та забирав гроші. Як зізнався чолов’яга, навіть за один раз він міг отримати чималу суму, одного дня йому вдалося «обчистити» два будиночки на суму 1700 гривень. Тож такий заробіток чоловікові подобався. Здобуту ж злочинним шляхом «зарплату» згодом витрачав на власні потреби.  

Під час здійснення крадіжок зловмисника ніхто не бачив. В черговий раз злодій вийшов «на роботу» знову в село Томилівка. Запримітивши кілька будинків, вільно зайшов до одного з помешкань, оскільки двері були підперті цеглиною, та почав «працювати».  
Повернувшись від сусіда господиня помітила зникнення 550 гривень та відразу зателефонувала за номером «102». За лічені хвилини слідчо- оперативна група прибула на місце події. Під час спілкування з жінкою було встановлено, що на шляху до сусіда вона зустріла незнайомого їй юнака, та нічого не підозрюючи пішла далі у справах. За описом потерпілої працівниками міліції майже одразу на станції було затримано підозрюваного разом із викраденим. Невідомо, як довго могли б тривати такі «заробітки», оскільки не всі потерпілі помічали незначні втрати.

Наразі за даним фактом порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Триває слідство.


Білоцерківський РВ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera