facebook  ДДСО

 
Новини
10-07-2012 16:06 | Переглядів: 141

«Заробили» на п’ять років позбавлення волі

 Білоцерківським міськрайонним судом Київської області винесено вирок трьом юнакам, які незаконно заволоділи автомобілями «Нива Шевроле» та «Шкода Супер В». До Білоцерківського районного відділу міліції із заявою про викрадення звернувся 36–річний житель села Озерна, власник викрадених автомобілів. Збентежений господар пояснював, що автомобілі ще з вечора стояли в дворі, а зранку - він виявив їхню відсутність.

В ході проведення оперативно-розшукових дій працівники міліції встановили викрадачів та хронологію подій того дня. 
Під час розпиття спиртних напоїв Михайло розповів двом своїм знайомим, про «статки» свого колишнього роботодавця – підприємця. В ході розмови один із юнаків запропонував «підзаробити» шляхом викрадення автомобілів з метою продажу в Черкаській області, де проживає його тітка. Після випитого спиртного близько другої години ночі хлопці на таксі поїхали в село Озерна Білоцерківського району. Дочекавшись коли господар поїде у справах, Михайло проник у літню кухню та знайшов ключ від автомобіля. Відімкнувши дверцята «Ниви Шевроле» викрадачі викотили автомобіль з подвір’я та вирушили в напрямку міста Біла Церква. Проїхавши майже половину шляху, Михайло помітив ще один ключ - від іншої машини. Не зволікаючи компанія повернулась назад, та викрала автомобіль «Шкода Супер В». Далі хлопці, як і запланували, вирушили на двох машинах в напрямку міста Черкаси.

Працівниками слідчого відділу Білоцерківського райвідділу міліції за даним фактом було порушено кримінальну справу за ч.2 ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом за попередньою змовою групою осіб)
Горе-мандрівників затримали у Черкаській області. Як з’ясувалося, двоє з компанії раніше вже були засуджені за скоєння крадіжки, проте на шлях виправлення так і не стали.

За рішенням Білоцерківського міськрайонного суду Київської області юнаків визнано винними у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.298 Кримінального кодексу України, та визначено покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі.

Яна Гунько, Білоцерківський РВ ГУМВС України в Київській області



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera