facebook  ДДСО

 
Новини
10-07-2012 16:13 | Переглядів: 149

Літо – сезон квартирних крадіжок

Квартирні крадіжки були і залишаються однією з найгостріших проблем на Київщині. А особливо ця тема актуальна напередодні сезону літніх відпусток, коли більшість людей намагається виїхати із задушливих та розпечених сонцем міських багатоповерхівок до морського узбережжя. Саме в цей період і активізуються квартирні злодії, так звані «домушники».

 

З початку 2012 року співробітники міліції зафіксували у місті Бровари 48 квартирних крадіжок, з яких розкрито 22 і стільки ж направлено до суду. Зі слів експертів міськвідділу міліції, існують три способи проникнення в житло, це злом серцевини замка, підбір ключа і віджим пластикових вікон. За статистикою, переважна більшість крадіжок відбувається саме в денний час : з 9-ї до 15-ї години. Крадіїв цікавить лише відсутність господарів та можливість легкої наживи. За лічені хвилини злодії потрапляють до помешкання. Умільці розкривають бронедвері за допомогою викрутки або авторучки. Тому, правоохоронці неодноразово акцентують увагу громадян, на тому, що замок у вхідних дверях повинен бути якісний. Крім замка, міцними повинні бути як самі двері так і дверна коробка, адже якщо їх можна вибити, не захистить навіть найкращий замок.

Міцні двері та якісні замки зменшують ризик стати жертвою крадіїв в кілька разів. Водночас фахівці стверджують, що професійного злодія не зупинить навіть найкращий замок, тому радять встановлювати сигналізацію. Жителям першого поверху, радять не скупитися на добре вмонтовані в стіну міцні віконні грати.

На жаль, лише третину квартирних крадіжок вдається розкрити за гарячими слідами. Значний відсоток проникнень у житло вчиняють так звані «мандрівники», які їздять з однієї області до іншої, не затримуючись надовго на одному місці, це значно ускладнює процес розкриття.
Правоохоронці закликають місцевих громадян бути пильними й небайдужими. Побачивши підозрілих осіб біля дверей свого сусіда, терміново телефонуйте до чергової частини міліції за номером 102.


Юлія Барабаш, Броварський МВ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera