facebook  ДДСО

 
Новини
19-07-2012 15:03 | Переглядів: 164

На Київщині затримали шахрая, який продавав через інтернет-аукціон неіснуючий товар

 Працівники управління боротьби з кіберзлочинністю міліцейського главку Київщини затримали 43-річного жителя області, який ошукував людей через інтернет-аукціон. Безробітний розмістив оголошення про продаж електронних книг з програмування та за півроку збагатився на 20 тисяч гривень.

До міліції звернулася жінка з Дніпропетровщини та повідомила, що замовила по інтернету диски, перерахувала 1200 гривень на банківський рахунок, а посилка так і не прийшла. За даним фактом правоохоронці одразу розпочали перевірку.

Затриманий невдовзі громадянин зізнався, що загалом скоїв одинадцять подібних злочинів. Своє робоче місце він облаштував вдома та в кожному з випадків діяв за однаковою схемою. Чоловік зробив фото обгорток книг з офіційного сайту виробника та розмістив їх на сторінці відомого інтернет-аукціону. В наявності ж у нього не було жодного примірника товару. Головним завданням продавця було вмовити клієнта переслати готівку.

За даним фактом міліція порушила кримінальну справу за ч.3 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Відносно зловмисника обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд. Чоловікові загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі. Ведеться слідство.

ВЗГ ГУМВС України в Київській області



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera