facebook  ДДСО

 
Новини
03-08-2012 13:45 | Переглядів: 145

Спільне кримінальне минуле закінчилося ножем у горлі

 До чергової частини Києво-Святошинського районного відділку міліції зателефонував 40-річний мешканець села Мощун і повідомив про вбивство чоловіка, який проживав у його будинку. Три місяці тому 41- річний Микола за карточні борги продав квартиру в місті Києві, після чого поселився у знайомого На Київщині.

Того дня до Миколи прийшли двоє друзів-односельчан, 29-річний Михайло та 26-річний Дмитро. Чоловіки гучно святкували зустріч, вживали алкогольні напої. Об’єднало товаришів спільне кримінальне минуле, кожен мав за плечима судимість. Надвечір, коли господар пішов відпочивати, нетвереза компанія продовжувала посиденьки. Вживши надміру оковитої, Микола почав нарікати на свою лиху долю. Взяв кухонний ніж і намагався покінчити життя самогубством, але духу забракло. Тож чолов’яга попросив своїх товаришів по чарці допомогти йому покінчити з життям. 

Не вагаючись, Михайло вихопив ніж і перерізав горло Миколі. Щоб приховати злочин «друзяки» замили криваві сліди, а тіло почали замотувати в простирадло. Господар відчувши недобре, прокинувся і застав жахливу картину. Не розгубившись, чоловік одразу побіг до сусідів, щоб викликати міліцію. 

Після того, як тіло винесли до лісосмуги, кинули в канаву, прикривши болотяною рослинністю, двоє друзів розійшлись по домівкам і полягали спати. Проведеними оперативно-розшукових заходами було встановлено місцезнаходження трупа та затримані двоє осіб, причетних до скоєння злочину. З місця події працівниками міліції вилучені речові докази: кухонний ніж і відбитки пальців зловмисників. 
Наразі за даним фактом порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого п.12 ч.2 ст.115 Кримінального Кодексу України (умисне вбивство, вчинене за попередньої змовою групою осіб). Чоловікам загрожує від десяти до п’ятнадцяти років позбавлення волі або довічне позбавлення волі.


Віталія Грохольська, помічник начальника Києво-Святошинського РВ по зв’язкам з громадськістю та ЗМІ.



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera