facebook  ДДСО

 
Новини
07-08-2012 14:58 | Переглядів: 137

За вбивство з розчленуванням чоловік отримав девять років і шість місяців позбавлення волі

Надмірне вживання алкоголю нерідко призводить до трагічних і навіть фатальних наслідків. У місті Бровари Київської області 36-річний чоловік через ревнощі наніс смертельне поранення своєму 47-річному товаришеві. Для того, щоб ліквідувати сліди злочину чоловік вирішив розчленувати труп та втопити у водостічній канаві. Втім, донести бездиханне тіло до канави не встиг: його разом із співмешканкою затримали правоохоронці.

Як, встановило слідство, затриманий разом із жертвою розпивали спиртні напої. Пили майже цілий день, коли алкоголь закінчився, господар пішов до магазину купити ще декілька пляшок. Щойно повернувся додому, як співмешканка повідомила: «Твій товариш до мене залицявся…». Такі слова дуже образили чоловіка. З опалу та під дією алкоголю схопив зі столу кухонний ніж і ударив друга. Після цього, ніби й нічого не сталося, нелюди пішли спати. Прокинувшись вранці, побачили на підлозі бездиханне тіло, котрого вирішили позбутися.

На одній з вулиць міста Бровари співробітники громадського формування з охорони громадського порядку помітили чоловіка та жінку, які несли щось, підозріло замотане в килим. Про побачене одразу повідомили працівникам міліції. На місце пригоди прибули співробітники полку особливого призначення «Беркут», які патрулювали навколишні вулиці. Чоловіка та його співмешканку затримали біля водостічної канави. Вони саме намагалися позбутися трупа. Зловмисники спочатку відмовився давати свідчення, та все вказувало на причетність їх до злочину, тож довелося зізнатися у скоєному.

За даним фактом порушили кримінальну справу за ч.1 ст.115 Кримінального Кодексу України (навмисне вбивство). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 7 до 15 років. Але за вироком суду ч.1 ст.115 ККУ перекваліфікували на ч. 2 ст. 121 ККУ (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого). Суд врахував всі свідчення підсудного і призначив покарання у вигляді дев’яти років і шести місяців позбавлення волі. Чоловік дуже жалкує про те, що через горілку та ревнощі вбив товариша.

Юлія Барабаш, Броварський МВ ГУМВС України в Київській області

 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera