facebook  ДДСО

 
Новини
13-08-2012 11:55 | Переглядів: 220

Попередження насильства в сім’ї одна з найголовніших задач правоохоронців

Проблема насильства над дітьми є досить гострою та актуальною в місті Бровари та Броварському районі Київської області. Вона небезпечна насамперед тим, що від неї страждають діти. Нещодавно до відділення кримінальної міліції у справах дітей міськвідділу звернулася 57-річна місцева жінка, яка повідомила, що уже майже сім років її 35-річна дочка веде аморальний спосіб життя, зловживає спиртними напоями та постійно жорстоко знущається і б’є свого 10-річного сина. Пенсіонерка боялася сорому того, що її дочка не благодійна і тому нікому не розповідала про свої проблеми.

По даному факту правоохоронці відносно горе-матері склали адміністративний протокол за ч.1 ст.173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення (вчинення насильства в сім’ї, тобто умисне вчинення будь-яких дій фізичного, психологічного чи економічного характеру) – карається штрафом від трьох до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від тридцяти до сорока годин, або виправними роботами на строк до одного місяця з відрахуванням двадцяти відсотків заробітку, або адміністративний арешт на строк до п’яти діб.

Зі слів начальника кримінальної міліції у справах дітей міськвідділу Олени Косенко, сім’я має бути затишком, місцем безпеки і комфорту для дітей у нашому досить бурхливому світі, місцем, де тебе розуміють і поважають, де можна нікого не боятися і почуватися в безпеці. Найбільш розповсюдженими причинами жорстокого поводження з дітьми є: негативні моральні якості батьків, злидні сім’ї, конфлікти між дорослими, асоціальний спосіб поведінки старших, життєвими невдачами. Діти, які зазнали приниження і наруги, як правило, стають носіями агресії. Найбільш типовими наслідками такої ситуації стають скарги батьків чи вчителів на поведінку дітей: бійки, конфлікти з оточуючими, низька шкільна успішність, замкненість тощо. 

Лише за І півріччя 2012 року до відділення кримінальної міліції у справах дітей міськвідділу надійшло 6 повідомлень щодо вчинення насильства над дітьми. Працівниками міліції було проведено профілактичну роботу з постраждалими від насильства та здійснено ряд заходів щодо протидії жорстокого поводження з дітьми. 

Працівники відділення кримінальної міліції у справах дітей міськвідділу вкотре звертаються до громадян з проханням не замовчувати вчинення насильства в сім’ї або реальну загрозу його вчинення. Варто пам’ятати, що насильство буде жорстокішим у тому випадку, якщо не вживати жодних заходів.

Юлія Барабаш, Броварський МВ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera