facebook  ДДСО

 
Новини
14-08-2012 15:58 | Переглядів: 761

Про порядок реєстрації місця проживання та видачі паспорту громадянина України

 Україні вступили в силу законодавчі зміни щодо спрощення процедури для реєстрації місць проживання, реєстрації та оформлення паспортів громадян України. Відбулися зміни одночасно з передачі функцій, з 1 серпня 2012 року, по видачі паспортів громадянам України, реєстрації місць проживання фізичних осіб, а також інші завдання та функції, визначені законодавством України «про громадянство і міграцію» від Міністерства внутрішніх справ України до ДМСУ.

Зокрема, закон "про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реєстрації місця проживання і місця перебування фізичної особи в Україні", який вступив в силу 5 серпня 2012, забезпечує такі важливі нововведення:

-Реєстрація і зняття з реєстрації, проводиться в одному місці і в день звернення особи до органу реєстрації. Таким чином, тепер для зняття з реєстрації, достатньо звернутися, для вирішення питання, до територіальних підрозділів ДМСУ за новим місцем проживання.

-Реєстрація місце проживання не пов'язана до постановки на військовий облік призовників та військово зобов’язаних. Таким чином, зареєструватися на нове місце проживання, ви можете тепер до постановки на військовий облік. При цьому постановка на військовий облік військово зобов’язаних та призовників залишається обов’язковою.

-Значно розширено коло підстав для зняття з реєстрації. Якщо раніше це була заява або рішення суду, то сьогодні зняття з реєстрації можливо також у разі припинення підстави на право користування житлом або законних підстав для перебування на території України іноземців та осіб без громадянства. Наприклад, у разі закінчення терміну дії договору оренди житла, можуть зняти з реєстрації по заяві власника житла .

Крім того, наказом Міністерства внутрішніх справ України № 320, від 27 липня 2012 року, затверджено нові правила для обробки і видачі паспорта громадянина України. Зокрема, внесено зміни в процедуру видачі паспорта, от же документи щодо отримання паспорта громадянина України надаються до територіальних підрозділів ДМСУ а не в житлові контори як це було раніше.

Також наказом унормовано питання реалізації права особи на транскрибований запис ім’я у відповідністю до його національної традиції, чого не було раніше. Тобто, в паспорті громадянина України російське ім'я - «Николай» може бути, на прохання громадянина, відтворено українською мовою як - "Ніколай".

Державна міграційна служба України звертає увагу на той факт, що ці положення закону України є діючими з 2004 року і стосуються тільки тих осіб, які мають не виконані майнові забов’язання , є призовниками на військову службу або приймають участь у судовому процесі. Всі інші громадяни реєструють своє місце помешкання за власним бажанням.

В зв’язку з реорганізацією Білоцерківського міського відділу внутрішніх справ шляхом приєднання Білоцерківського районного відділу внутрішніх справ в Білоцерківській МВ ( з обслуговування м. Біла Церква та Білоцерківського району) ГУМВС України в Київській області та заміну ВГІРФО( паспортна служба) на ДМС ( Державна міграційна служба) сталася зміна в розташуванні підрозділу ДМС, а саме:

Вулиця Привокзальна 3 ( приміщення Білоцерківського МВ)

- Телефон: 55545, 59544

- здійснює прийом документів на оформлення закордонних паспортів, проїзних документів дитини для виїзду за кордон, оформлення посвідок на постійне проживання, одержання дозволу на імміграцію.

Вулиця Шолом-Алейхема 86 ( приміщеня 1-ого МВМ )

- Телефон: 53642, 90138

- здійснює прийом документів на оформлення паспорта громадянина України, реєстрація, зняття з реєстрації громадян України.

 

СЗГ Білоцерківського МВ ГУМВС України в Київській області

 


 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera