facebook  ДДСО

 
Новини
16-08-2012 15:37 | Переглядів: 223

Для даіншників Київщини провели семінар з надання першої медичної допомоги

Згідно розпорядження керівництва держави Президента та Премє’р-міністра України допомогу потерпілим у дорожньо-транспортних пригодах забов’язані надавати не лише лікарі, а й посадові особи, співробітники МЧС та міліції. За ненадання медичної допомоги постраждалим тепер відповідати доведеться за Кримінальним кодексом. Такий досвід уже давно впроваджений у Європейських країнах, завдяки грамотним, правильним і злагодженим діям, він дозволяє врятувати життя величезній кількості людей.

В Управлінні ДАІ Київської області спеціально для інспекторів ДПС провели навчальну лекцію, під час якої у наближених до реальності ситуаціях нагадали правила і аспекти надання першої медичної допомоги. Зі слів начальника лікарні ГУМВС України в Київській області Леоніда Ільєнко, зазвичай саме правоохоронці першими дістаються на місць ДТП і злочинів, тому дуже важливо правильно оцінити ситуацію і допомогти травмованим або пораненим до приїзду карети швидкої і лікарів. Адже головним завданням міліціонера є не лише оформити протокол і зафіксувати порушення правил дорожнього руху, а й зберегти або врятувати людське життя.

Під час семінару працівники органів внутрішніх справ разом із лікарями робили складні перев’язки, накладали джгути і шини, проводили реанімаційні заходи на спеціальному манекені-тренажері, серед яких штучне дихання і масаж серця. За правильного і вчасного виконання всіх необхідних маніпуляцій штучний потерпілий приходить до тями, через помилки або зволікання помирає. На теорії та практиці пригадали й транспортування тяжко травмованих потерпілих зі складними переломами або ушкодженнями хребта на безпечну відстань, зупинку кровотечі та виведення зі стану больового шоку. 

Зі слів самих інспекторів ДАІ, нажаль такі навики нерідко доводиться використовувати на практиці. Тому додаткові повторення і роз’яснення зайвими ніколи не бувають. У кожному патрульному автомобілі є аптечка з усім необхідним для надання першої допомоги. Останнім часом найбільше використовувалися бинти та знеболюючі препарати. Втім, як зізналися самі правоохоронці, було б значно краще якби потреби користуватися аптечкою і тим паче, реанімаційним приладдям взагалі не виникало.

 По завершенню навчань міліціонери складатимуть спеціальний залік для того щоб закріпити знання і підтвердити рівень професіоналізму. Тим, хто не впорається з першого разу доведеться перескладати за рахунок свого особистого часу поза службою, а у разі нездачі можна втратити роботу.

Марія Синельникова, ВЗГ ГУМВС України в Київській області



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera