facebook  ДДСО

 
Новини
20-08-2012 14:56 | Переглядів: 251

У місті Бровари та Броварському районі інспектори відділу ДАІ готуються до Першого вересня

Незважаючи на те, що кожного року співробітниками державної автомобільної інспекції проводиться профілактична робота, ситуація з дитячим дорожньо-транспортним травматизмом на дорогах, як і раніше залишається напруженою. Зі слів начальника відділу ДАІ міськвідділу Віталія Нікітенка, раптова поява дитини на дорозі – завжди небезпечно. Особливо восени, коли після літніх канікул учні підуть до навчальних закладів, а знання та навички дорожньої поведінки за літо забулись.

Всі діти, прямуючи до школи, а після уроків – додому, перетинають вулиці та дороги. Лише з початку цього року на території обслуговування нашого відділу ДАІ трапилося 16 ДТП за участю неповнолітніх, у яких 18 отримали тілесні ушкодження. На думку правоохоронців, виною тому недбалість та неуважність – як водіїв, так і маленьких пішоходів.

Основними видами дорожніх пригод за участю дітей є наїзд на пішоходів та перебування їх у ролі пасажирів автомототранспорту. Щоб максимально зменшити дитячий травматизм на початку навчального року, працівники ДАІ проводять інтенсивну роботу по підготовці до 1 вересня. Здійснюється перевірка доріг, що прилягають до навчальних закладів, особлива увага звертається на ліквідацію недоліків і пошкоджень дорожнього покриття, відновлення необхідних дорожніх знаків: «Діти», «Пішохідний перехід», нанесення ліній горизонтальної дорожньої розмітки «Зебра», написів «Школа». Окремим питанням є і забезпечення безпечності перевезень неповнолітніх. Інспектори ДАІ з усіма водіями шкільних автобусів проведуть інструктаж - їм нагадають основи ПДР та нададуть рекомендації, необхідні для перевезення маленьких пасажирів.

Співробітники державної автомобільної інспекції міськвідділу звертаються до всіх водіїв автотранспорту з проханням бути вкрай уважним на дорогах, знизити швидкість при проїзді поблизу шкіл. Батькам неповнолітніх учасників дорожнього руху необхідно нагадати дітям, що вони повинні рухатися тротуарами, пішохідними доріжками, переходити проїжджу частину тільки у встановлених місцях.

Юлія Барабаш, Броварський МВ ГУМВС України в Київській області

 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera