facebook  ДДСО

 
Новини
27-08-2012 12:53 | Переглядів: 230

Місячник безпеки на автошляхах Київщини

Практично кожні 20 хвилин в державі стається дорожньо-транспортна пригода з потерпілими. У середньому, щодоби на автошляхах гине 11 осіб, ще 87 – отримують травми. Упродовж цього року на території Київської області сталося 1192 ДТП в яких 244 людини загинуло та 1491 – отримала тілесні ушкодження різного ступеню важкості. Така ситуація спонукала керівництво держави до проведення комплексу профілактичних заходів на українських дорогах.

За рішенням Уряду України з 1 по 31 серпня в державі проводиться Місячник безпеки дорожнього руху. Головною метою заходу є реалізація комплексу заходів щодо привернення уваги різних верств суспільства, учасників дорожнього руху, органів місцевого самоврядування до проблем забезпечення безпеки дорожнього руху.

Проблема безпеки на дорогах є однією з найгостріших в країні. Більше двох третин загиблих та постраждалих – це молоді люди віком від 25 до 45 років. Гинуть і калічаться ті, хто відноситься до найактивнішої, працездатної частини населення.
Кожна четверта автопригода стається внаслідок перевищення швидкості руху, а кожна п’ята – через порушення правил маневрування. Більшість з них – це свідоме порушення Правил дорожнього руху. В суспільстві спостерігається фактичне ігнорування учасниками дорожнього руху чинного законодавства, що є результатом низької культури поведінки на дорогах, безвідповідальності та правового нігілізму.

Пильна увага приділяється виконанню заходів, що спрямовані на усунення причин і умов скоєння дорожньо-транспортних пригод, створення безпечних умов для руху транспорту і пішоходів. Для цього проводяться в належний стан технічні засоби, організації дорожнього руху, доводиться наявне освітлення вулиць і ділянок доріг до рівня, що його вимагають відповідні нормативи, встановлюється додаткове освітлення на аварійних ділянках.

Працівники ДАІ здійснюють додаткові перевірки технічного стану пасажирських автотранспортних засобів, особливо тих, що використовуються для перевезень дітей і пасажирів. З початку проведення на території Київської області Місячника безпеки дорожнього руху державтоінспекторами задокументовано 533 порушення ПДР скоєні водіями автобусів, з них 176 перевищили швидкість, 71 керманич порушив прала зупинки та стоянки під час висадки та посадки пасажирів. Видано 80 приписів посадовим особам пасажироперевізників на усунення виявлених недоліків.

В автотранспортних підприємствах, колективах різних установ та організацій співробітники Державтоінспекції проводять бесіди та зустрічі, де ще раз зазначають важливість дотримання виконання вимог Правил дорожнього руху. Інспекторський склад дорожньо-патрульної служби в ці дні проводить цілеспрямований нагляд за дотриманням водіями транспортних засобів, пішоходами і пасажирами Правил дорожнього руху: швидкісного режиму руху, використання водіями та пасажирами ременів безпеки тощо.

За двадцять діб серпня виявлено понад 7000 порушень ПДР України, задокументовано 647 фактів керування автотранспортом у нетверезому стані, виявлено майже 3 тисячі водіїв, які порушили швидкісний режим. Головним підсумком проведених заходів має стати збереження життя і здоров’я українських громадян, їхніх дітей та кожного, хто є учасником дорожнього руху.

Сектор профілактично роботи УДАІ
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera