facebook  ДДСО

 
Новини
28-08-2012 12:25 | Переглядів: 159

На Київщині молодики-розбійники відповіли перед судом

Києво-Святошинський районний суд Київської області виніс вирок двом 25-річним мешканцям міста Боярка за розбійний напад, скоєний у квітні минулого року. 

Пізнього вечора, коли останні гроші було витрачено на спиртне, Максим запропонував Дмитру «підзаробити». Молодики були давніми друзями, нерозлучними за будь-яких обставин, тому ідею пограбування товариш підтримав відразу. 

Жертву обрали серед перехожих. Дочекавшись, коли чоловік дійшов до темного провулку, накинулись на нього. Били руками і ногами по різним частинам тіла, доки бідолаха не втратив свідомість. Після цього нападники забрали барсетку, в якій знаходилось 600 гривень, мобільний телефон, GPS-навігатор, особисті документи та зникли.

Прийшовши до тями, 32-річний місцевий мешканець звернувся із заявою до правоохоронних органів, при цьому повідомив прикмети зловмисників. Оперативники відразу почали відпрацьовувати надану інформацію, зокрема були перевірені місця, куди вони могли здати пограбоване. Міліція не помилилася. В одному з боярських ломбардів один з нападників «проколовся», здавши на своє ім’я викрадений GPS-навігатор. Затримала міліція Максима за місцем проживання. Під час обшуку у нього виявили та вилучили 200 грам марихуани. Злякавшись відповідальності, молодик пояснив, що зілля він зберігав для власного вживання. Надалі все розповів про друга-напарника, і про те, де закопали викрадену барсетку з документами. На очній ставці потерпілий упізнав своїх нападників, тож направити справу до суду було питанням часу. Також в ході проведення досудового слідства було встановлено, що на рахунку у Максима ще крадіжка моторолера, папілярні відбитки на якому зійшлися з відбитками пальців викрадача. 

Працівниками слідчого відділу була порушена кримінальна справа за ч.2 ст.187 (розбій, вчинений за попередньої змовою групою осіб), ч.3 ст.357 (незаконне заволодіння будь-яким способом паспорта), ч.3 ст.185 (крадіжка, поєднана з проникненням в житло) та ч.2 ст.309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання наркотичних засобів) відносно Максима. Дмитра ж затримали за співучасть у розбійному нападі. 

Під час судового процесу, як і під час слідства, підозрювані надавали правдиві покази. Врахувавши всі свідчення підсудних та щиросердне зізнання, суд призначив Максиму покарання у вигляді трьох з половиною років позбавлення волі, а його поплічнику - 2 роки 3 місяці, обом - з конфіскацією майна.

Віталія Грохольська, Києво-Святошинського РВ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera