facebook  ДДСО

 
Новини
03-10-2012 14:54 | Переглядів: 200

Даішники Київщини за гарячими слідами затримали грабіжників на викраденому автомобілі

Близько 03:00 до чергової частини Обухівського райвідділу міліції Київської області надійшло повідомлення про розбій і викрадення автомобіля від 50-річного місцевого мешканця. Схвильований чоловік розповів, що працює таксистом у одній із київських фірм. Повертаючись додому після роботи підібрав по дорозі двох пасажирів і погодився їх підвезти. Втім, після того як молодиків доставили туди, куди вони просили, до горла таксиста приставили ніж, відібрали гроші, два мобільних телефони та зникли у невідомому напрямку на його автомобілі. Керманичу пощастило, він встиг утекти неушкодженим і не отримав поранень. Діставшись додому, чоловік зателефонував до міліції.

Зареєструвавши повідомлення потерпілого та встановивши всі деталі пригоди, правоохоронці оголосили операцію «Перехват» і розшук підозрюваних по території Київської області. Вже за півгодини зловмисників зупинили співробітники Державтоінспекції на автозаправці в місті Васильків. Грабіжникам заблокували виїзд із АЗС і затримали на місці. Зі слів інспектора з дізнання ВДАІ Васильківського МВ, лейтенанта міліції Василя Козлова, у автівці знаходилося двоє молодиків, двадцяти одного та двадцяти двох років, обидва були в стані алкогольного сп’яніння. У машині міліціонери знайшли документи та водійське посвідчення потерпілого власника, а також ніж. Затримані зізналися у скоєному, опору інспекторам не чинили. Речові докази вилучили та направили на експертизу. Угонщиків доправили до Обухівського райвідділу міліції.

Зі слів непрацюючих молодиків, ідея пограбувати таксиста виникла випадково. Хлопці не мали достатньої суми грошей щоб розрахуватися за проїзд. Тож домовилися з таксистом, що діставшись додому, нестачу доплатять. Приїхавши за адресою, один із пасажирів ненадовго вийшов і повернувшись попросив відвести їх ще у одне місце. Коштів товариші так і не знайшли. Тож вирішили не платити і пограбувати водія. Приставивши ніж до горла та погрожуючи фізичною розправою понишпорили по кишенях жертви, обшукали машину, забрали гроші, телефони та втекли з місця пригоди.

Наразі обидва перебувають під вартою. Відносно них порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 187 (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб), карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років із конфіскацією майна та за ч. 2 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України, карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років із конфіскацією майна.  

Якби не злагоджені та оперативні дії працівників Державтоінспекції Київської області, невідомо чим би могли закінчитися нічні пригоди угонщиків. Потерпілому власникові повернули цілий та неушкоджений автомобіль. Зі слів чоловіка, він дуже вдячний міліціонерам і працівникам ДАІ Київщини, особливо інспектору з дізнання ВДАІ Васильківського МВ, лейтенанту міліції Василеві Козлову та інспектору ДПС ВДАІ Васильківського МВ, прапорщику міліції Віталію Гассану, які швидко затримали нападників під час операції «Перехват».


Марія Синельникова, ВЗГ ГУМВС України в Київській області

 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera