facebook  ДДСО

 
Новини
04-10-2012 10:15 | Переглядів: 118

Чоловік став жертвою автомобільного злодія

Нещодавно до чергової частини Броварського міськвідділу міліції звернувся 37-річний чоловік із заявою про те, що з його автомобіля «PEUGEOT» викрадено паспорт, ідентифікаційний код, посвідчення водія та гроші в сумі п’яти тисяч гривень.

Правоохоронцями було з’ясовано, що ввімкнувши сигналізацію, чоловік пішов у справах, залишивши свій автомобіль. А повернувшись помітив, що хтось господарював у його іномарці – було розбите скло, зникли документи і гроші.

За даним фактом збираються матеріали для порушення кримінальної справи за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України – крадіжка. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Крадіїв розшукують.

Зі слів, начальника слідчого відділення Броварського міськвідділу Олександра Войновського останнім часом почастішали крадіжки з автомобілів. Лише з початку 2012 року працівниками міліції у місті Бровари та Броварському районі зареєстровано 59 заяв та порушено 35 кримінальних справ. З машин викрадається все, що має якусь цінність для злочинця – авто магнітоли, барсетки, ноутбуки, мобільні телефони, сумочки, портмоне та інші речі. Найчастіше злодії полюють на автомобілі в нічний час, адже багато хто залишає автомобілі без нагляду в дворах будинків.

Тому, правоохоронці радять дотримуватись простих правил, які допоможуть вберегти ваше майно та не стати жертвою злодіїв:
- обладнайте автомобіль протиугінними пристроями;
- замикайте машину, навіть якщо залишаєте її ненадовго;
- забирайте з автомобіля, особливо у вечірню пору, магнітоли, радіоприймачі, гроші та інші цінні речі, а також документи;
- не залишайте ключі в замку запалювання навіть у тих випадках, коли залишаєте авто у власному гаражі або ж відійшли неподалік на декілька хвилин;
- подбайте про надійне місцезнаходження транспортного засобу на час вашої відсутності або відпочинку;
- не зберігайте в салоні автомобіля викрутки та інші предмети, які можуть бути використані для запуску двигуна без ключа запалювання.

Якщо вам не вдалося уникнути неприємностей і ваше авто обікрали, ні в якому разі не сідайте всередину машини, а відразу телефонуйте до міліції за номером 102 або 5-34-04.

Юлія Барабаш, Броварський МВ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera