facebook  ДДСО

 
Новини
11-10-2012 12:45 | Переглядів: 115

Дільничних інспекторів Київщини навчатимуть медицині

На території лікарні ГУМВС України в Київській області розпочалися навчання з надання першої медичної допомоги для дільничних інспекторів Київщини. Адже зазвичай саме дільничні першими потрапляють на місця скоєння злочинів, стають свідками конфліктних або драматичних ситуацій.

Нерідко міліціонерам доводиться рятувати людські життя або надавати першу допомогу до приїзду карети швидкої. Такі випадки не виняткові у період міжсезоння, під час злив або снігопадів, коли дороги області розмивають дощі, вкривають ожеледдю морози і заметілі. Особливо це стосується віддалених населених пунктів області, швидко дістатися до яких буває вкрай важко. Якщо допомога комусь потрібна терміново, люди найчастіше звертаються до дільничних інспекторів.

Спеціальні заняття для правоохоронців проводили лікарі. Під час лекцій у наближених до реальності ситуаціях дільничні вчилися як правильно зупинити кровотечу від травми або поранення, накласти пов’язку або шину в разі переломів кінцівок, як допомогти потерпілому після удару блискавкою або електричним струмом, як зробити штучне дихання або масаж серця. Останній пункт на практиці найскладніший, тому тренувалися всі без винятку на спеціальному манекені, приєднаному до комп’ютера. Штучний пацієнт вголос корегував неправильні дії стажерів, чітко вказуючи на помилки. У невправних руках або через зволікання часу помирав, а за порятунок дякував хорошими показниками. Зі слів самих правоохоронців такі заняття надзвичайно корисні та важливі. Адже засвоєння нових знань та повторення вже набутих ніколи не бувають зайвими.

 Подібні заняття проводитимуться й надалі, що допоможе міліціонерам у складних раптово виниклих ситуаціях почуватися впевненіше та закріпити свої знання і навики з надання першої невідкладної медичної допомоги. На території Київської області працюють 573 дільничних інспектора, всі вони відвідають курс лекцій та підтвердять свої знання.

Марія Синельникова, ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera