facebook  ДДСО

 
Новини
15-10-2012 11:40 | Переглядів: 207

На Київщині троє дітей отруїлися дурман–травою

До чергової частини Броварського міськвідділу міліції надійшло телефонне повідомлення від чергової медсестри приймального відділення центральної районної лікарні. Працівник медичного закладу повідомила, що до реанімаційного відділення доставлено трьох учнів (12-16 років) з отруєнням насінням дурману звичайного.

Прибувши на місце події працівники відділення кримінальної міліції у справах дітей міськвідділу з’ясували, що після обіду учні гуляли на території школи, коли одна з учениць запропонувала скуштувати декілька зерен рослини дурману. На запитання «Що це ?» учениця відповіла: «З’їсте, і вам буде весело». Через кілька хвилин, з’ївши приблизно 10 зернин, дітям стало зле. Вчителі помітили, що з учнями щось відбувається і одразу викликали швидку.

Медики запевняють, що нині життю дітей уже нічого не загрожує. Але як позначиться отруєння дурманом на їхньому здоров’ї, важко спрогнозувати, адже дурман – надзвичайно отруйна рослина, що викликає сильні галюцинації й навіть може спричинити кому. Страшним є той факт, що в стані коми, чи надмірної психічної збудженості, або навпаки – байдужості і загальмованості людина може залишатися на невизначений період часу, можливо, і все життя.

Наразі відносно батьків учнів правоохоронці склали адміністративні протоколи за ч.1 ст.184 (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) КУпАП , що тягне за собою попередження або накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Працівники відділення кримінальної міліції у справах дітей міськвідділу провели роз’яснювальну роботу серед учнів шкіл міста Бровари та Броварського району.

Юлія Барабаш, Броварський МВ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera