facebook  ДДСО

 
Новини
15-11-2012 11:21 | Переглядів: 142

На Київщині законослухняні водії отримали подяки від УДАІ

Рухаючись автошляхами, Ви, шановні учасники руху, не раз бачили наслідки дорожньо-транспортних пригод: понівечені машини, темні плями крові біля них. А ось чи замислювалися ви, що майже за кожним випадком – людські трагедії, обірване життя у більшості молодих людей? Мабуть не завжди. Тому, що часто чуже горе розуміємо тільки через призму свого.

Нинішня ситуація на автошляхах області не найкраща. З початку року на території Київської області сталася 1791 дорожньо-транспортна пригода, у яких 377 чоловік загинули, 2200 - отримали тілесні ушкодження. Одні звинувачують у цьому стан доріг, інші кажуть, що більшість водіїв стали нахабнішими і відчувають свою безкарність, як наслідок – невтішна статистика загиблих та понівечених внаслідок ДТП. І у певній мірі, через байдужість, низьку культуру поведінки на дорогах, відсутність почуття милосердя, співчуття до ближнього, порушення Правил дорожнього руху з'являються нові відмітки скорботи у вигляді вінків.

Аби змінити ситуацію на краще, в рамках проведення тиждня безпеки дорожнього руху, працівники ДАІ проводять профілактичну роботу серед учасників дорожнього руху – закликають пішоходів бути більш уважними на дорозі, а водіїв – користуватися пасками безпеки та не розмовляти по мобільному під час керування. 13 листопада на нерегульованих пішохідних переходах в кожному районі області начальники ВДАІ особисто спілкувалися з порушниками ПДР, після чого водіїв запрошували для перегляду відеороліків жахливих ДТП в профілактичний автобус. Акція носить суто профілактичний характер – протоколи на порушників Правил дорожнього руху складалися лише у випадку грубого ігнорування ПДР. Без уваги не залишилися і законослухняні водії, які протягом 10 років не мали жодного порушення ПДР. Для таких водіїв керівники ВДАІ підготували подяки, які вручали під час проведення акції.

Щоб такі заходи були більш дієвими, правоохоронці звернулися за допомогою до духовенства. Представники єпархіальних управлінь області запевнили, що під час богослужінь священики звертатимуться до парафіян із закликом неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху, а напередодні Дня пам’яті жертв ДТП у церквах відбудуться жалобні молебні за загиблими.

Сектор профілактичної роботи УДАІ Київської області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera