facebook  ДДСО

 
Новини
23-11-2012 14:06 | Переглядів: 112

На Бориспільщині школярі побували в міліцейському музеї

З метою інформаційного, освітнього та виховного характеру, що спрямований на підвищення рівня правової культури, поширення знань про права і свободи людини і громадянина та набуття навичок їх застосування у навчальних закладах міста Борисполя проводиться місячник правових знань.

Бориспільський міськвідділ міліції бере активну участь у вихованні підростаючого покоління, тому протягом листопада з учнями 9-11 класів проводяться екскурсії в музеї історії міліції міста Бориспіль. Провести екскурсію по музею погодився його засновник - колишній заступник начальника Бориспільського МРВ по роботі з особовим складом - підполковник міліції у відставці Микола Рахуба. Саме він зміг якнайкраще розповісти підростаючому поколінню про традиції Бориспільської міліції, історію її створення.

Зберегти добру пам’ять про правоохоронців Бориспільщини – таку мету поставили у 1999 році собі Микола Рахуба та тодішній начальник міськрайвідділу полковник міліції Іван Кривошея. Ними було прийнято рішення про створення у відділі музейної кімнати історії міліції Бориспільщини. І почалася велика кропітка робота по збору матеріалів, експонатів, по обладнанню самої кімнати.

Напередодні професійного свята – Дня міліції 18 грудня 1999 року музейну кімнату було урочисто відкрито. В січні 2003 року було виділено іще дві зали і музейна кімната перетворилася на музей. Експозиція музею і сьогодні постійно поповнюється і поновлюється, адже підтримання започаткованої доброї справи в примноженні традицій бориспільської міліції – це вже обов’язок наступників, адже молоде покоління необхідно виховувати на історичному минулому. Ми не маємо права забувати те,з чого починали, забувати тих, хто віддав найкращі роки життя боротьбі за правопорядок.

Окрім екскурсії та з метою профілактики злочинів, дільничні інспектори міліції спільно з начальником кримінальної міліції у справах дітей Бориспільського міськвідділу Андрієм Хімічем провели з учнями лекцію-бесіду з питань адміністративної та кримінальної відповідальності за злочини, які вчиняються неповнолітніми.

Найбільше питань у дітей виникло через наслідки притягнення неповнолітніх до відповідальності, постановки на шкільний та наркологічний обліки. У багатьох викликало здивування те,що випита пляшка пива або паління може перекреслити всі їхні мрії на вступ до вищих навчальних закладів або отримання водійського посвідчення.

Світлана Коломієць,
Бориспільський МВ
ГУМВС України в Київській області

 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera