facebook  ДДСО

 
Новини
05-12-2012 14:16 | Переглядів: 161

Звернення до міліції без уваги не залишилось

У Броварах до відділення дільничних інспекторів міліції міськвідділу надійшла скарга від 54-річної місцевої мешканки про те, що її побив рідний син.

З’ясувалося, напередодні увечері, перебравши з алкоголем, 32-річний син почав бити матір, яка намагалася вкотре наставити свого дорослого сина на шлях істинний. Зловживаючи спиртним, дебошир часто конфліктував з матір’ю і піднімав на неї руку. Однак, жінка не зверталася до міліції, бо соромилася вчиненої щодо неї наруги і сподівалася, що в сім’ї все налагодиться саме по собі. Та цього разу вона не витримала і звернулася до правоохоронців.

Працівники міліції провели з кривдником заявниці профілактичну бесіду та склали на нього адміністративний протокол за ст.173-2 кодексу України про адміністративні правопорушення (вчинення насильства і сім’ї), яка тягне за собою накладання штрафу від 3 до 5 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, або громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин, або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням двадцяти відсотків заробітку, або адмінарешт на строк до 5 діб. При повторному правопорушенні штраф і виправні роботи збільшуються вдвічі. Втім, штрафи, нажаль, не лякають кривдників.

Нажаль, подібні випадки непоодинокі. Зі слів дільничного інспектора міліції Броварського МВ Аліни Михед, насильство в сім’ї – це будь-які умисні дії фізичного, сексуального, психологічного чи економічного спрямування одного члена сім’ї по відношенню до іншого члена сім’ї. Жертвою домашнього насильства може стати будь-хто: жінка, яку постійно лає і б’є її чоловік, дівчинка-підліток, що страждає від сексуальних переслідувань свого вітчима, хлопчик, якого лупцює мати-алкоголічка, старенька бабуся, що її ненавидять власні діти… Так, упродовж цього року лише на Броварщині до служби дільничних інспекторів міліції надійшло 487 звернень з приводу домашнього насильства та складено 341 адміністративних протоколів за ст.173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Юлія Барабаш, Броварський МВ ГУМВС України в Київській області

 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera