facebook  ДДСО

 
Новини
18-12-2012 10:05 | Переглядів: 140

Якісна підготовка майбутнього водія - безпека на дорозі!

Управлінням ДАІ проаналізовано стан аварійності серед водіїв транспортних засобів, стаж керування яких не перевищує одного-двох років після закінчення навчальних закладів, які здійснюють підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів. З початку року на території Київської області скоєно 345 ДТП за участю водіїв. На превеликий жаль, це свідчить про низьку якість підготовки майбутніх водіїв навчальними закладами. Складається враження, що автошколи готують кандидатів у водії для складання іспитів з ПДР у відділеннях РЕР ДАІ, а не для надання їм якісних знань і навичок керування транспортними засобами, зокрема в ускладнених умовах. 

В цьому році керівникам 48-ми навчальних закладів, які здійснюють підготовку водіїв були направлені повідомлення ДАІ щодо підвищення якості навчання та попереджено, що в разі низької якості підготовки кандидатів у водії, спеціалістів даних навчальних закладів буде направлено на переатестацію.

 

17 грудня в Управлінні ДАІ Київської області відбулася нарада за участю керівного складу Управління ДАІ, керівників відділів реєстраційно-екзаменаційної роботи області та керівників навчальних організацій на якій розглядалось питання щодо якісної підготовки водіїв, адже стан аварійності та тяжкість наслідків від ДТП є проблемою, як і Державтоінспекції так і навчальних організацій та суспільства в цілому. Під час наради було наголошено на необхідності підвищення якості навчання та впровадження нових форм підготовки водіїв в учбових організаціях, вжиття ряду організаційних та практичних заходів, спрямованих на зниження аварійності, у тому числі, шляхом налагодження належної взаємодії з органами місцевої влади та самоврядування, виконання вимог Закону України «Про дорожній рух» та регіональних Програм безпеки дорожнього руху.



 

Сектор профілактичної роботи УДАІ
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera