facebook  ДДСО

 
Новини
24-12-2012 10:06 | Переглядів: 101

Неухильне дотримання Правил дорожнього руху є запорукою і гарантією безпеки руху

Проведений аналіз аварійності на автошляхах області показав, що основним видом ДТП уподовж 11 місяців залишається, як і в минулому році, наїзд на пішохода це становить 36,7 % від загальної кількості зареєстрованих ДТП із потерпілими. Тільки з початку місяця в 30 дорожньо-транспортних пригодах за участю пішоходів 6 людей загинуло та 24 травмовано.

За цими цифрами криються людські трагедії, обірвані життя, скалічені долі. В переважній більшості в таких пригод винуватцями є саме пішоходи, які переходять проїжджу частину будь де, не скориставшись пішохідними переходами, що дуже часто розташовані на невеликій відстані від місця скоєння правопорушення. А на сьогоднішній день при несприятливих погодних умовах коли на проїжджій частині ожеледиця потрібно бути особливо уважними, навіть якщо ви зібралися переходити дорогу по пішохідному переходу, необхідно впевнитись, що транспортні засоби які рухаються в обох напрямках повністю зупинилися перед пішохідним переходом а після того тільки розпочинати рух, по скільки гальмівний шлях автівок в таких погодних умовах збільшується в декілька разів. А водіям в умовах снігопаду необхідно бути максимально уважними та обережними під час руху, неухильно дотримуватися швидкісного режиму, безпечної дистанції та правил маневрування. 

Так, вихідними днями в місті Обухів житель міста Сімферополь, керуючи автомобілем «IVECO» та рухаючись по вулиці Київській, допустив наїзд на місцеву жительку, яка переходила проїжджу частину по пішохідному переходу. Внаслідок ДТП дівчина отримала тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми та струсу головного мозку. 

А в місті Біла Церква водій, керуючи своїм автомобілем, скоїв наїзд на жінку, яка переходила проїзну частину дороги по пішохідному переходу, в наслідок чого потерпіла отримала тілесні ушкодження у вигляді перелому правої ключиці. Після скоєння ДТП водій з місця події зник. Під час проведення оперативно-розшукових заходів працівників ДАІ упродовж двох годин встановили особу водія та затримали його. Ним виявився місцевий житель, який керував автомобілем «Жигулі». Проводиться перевірка. 

Ми переконані, що таких випадків було б на багато менше, якби всіх учасників дорожнього руху неухильно дотримуватись Правил дорожнього руху, були толерантними, ввічливими та з повагою відносилися один до одного. Взаєморозуміння і культура поведінки на дорогах є запорукою і гарантією безпеки руху.


Сектор профілактичної роботи УДАІ в Київській області

 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera