facebook  ДДСО

 
Новини
04-01-2013 17:48 | Переглядів: 136

Державтоінспекція Київщини звертається до водіїв та пішоходів!

Керування автомобілем взимку вимагає від водія особливих навичок водіння, залізних нервів і уваги. Завжди пам'ятайте – ожеледиця збільшує у кілька разів гальмівний шлях вашого автомобіля, до того ж не виключено занесення при гальмуванні, тому дистанція та інтервал відповідно повинні бути збільшені. Якщо ви не впевнені у своїх здібностях керувати автомобілем у таких складних умовах, не сідайте за кермо, а скористайтеся послугами досвідченого водія, але якщо вже ви вирішили виїхати на дорогу, перевірте гальмівну систему автомобіля, справність освітлювальних приладів і склоочисників.

Державтоінспекція Київської області попереджає, що в зимовий період, особливо небезпечною і підступною дорога може бути при частій зміні температури з «+» на «-», коли обмерзають певні ділянки дороги – повороти, підйоми, спуски. У таких умовах водій може бути не готовий до небезпечної ділянки дороги і ризик не впоратися з управлінням дуже високий. 

Згідно з офіційною статистикою за минулий рік на автошляхах Київщини сталося 1986 ДТП в яких 430 людей загинуло та 2416 отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості. Несприятливі дорожні умови є супутньою причиною дорожньо-транспортних пригод в зимовий період у 70 %. Багато водіїв, на жаль, не усвідомлюють особливостей керування автомобілем на слизькій дорозі. Коли шини потрапляють на ожеледицю, їх зчеплення з дорогою відразу знижується в 4-5 разів, що у свою чергу в декілька разів збільшує гальмівний шлях транспортних засобів. А це означає, що швидка зупинка автомобіля просто неможлива. Такі дорожні умови вимагають від водіїв і пішоходів підвищеної уваги до заходів власної безпеки і бездоганного дотримання Правил дорожнього руху.

На дорогах учасникам руху необхідно дотримуватися особливої обережності, дистанцію, бути гранично уважними, проявляти повагу до інших учасників руху та не забувати про паски безпеки, а саме головне – неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху. 

На превеликий жаль до Управління ДАІ щоденно надходять повідомлення про загибель та травмування пішоходів. Переважна більшість ДТП за участю пішоходів трапляється в темну пору доби, на ділянках де відсутнє штучне освітлення, пішохідні переходи та тротуари.

Так за 12 місяців минулого року з вини пішоходів сталося 542 ДТП в яких 139 людей загинуло та 461 травмовано. 

Водії! Ви маєте бути зараз особливо уважні по відношенню до пішоходів. Необхідно поступатися дорогою пішоходам, що переходять проїжджу частину по нерегульованому пішохідному переходу. На регульованих пішохідних переходах при включенні дозволяючого сигналу світлофора Ви повинні надати можливість пішоходам закінчити перехід проїжджої частини. Будьте завжди готові, що будь-якої хвилини необачний пішохід може з’явитися на проїжджій частині.

Пішоходи! При русі в темний час доби і в умовах недостатньої видимості рекомендуємо мати при собі предмети зі світлоповертаючими елементами і забезпечувати видимість цих предметів водіям. Особливо важливо використати світлоповертаючі елементи на одязі Ваших дітей.

Державтоінспекція Київщини закликає всіх учасників дорожнього руху неухильно дотримуватись Правил дорожнього руху. Взаєморозуміння і культура поведінки на дорогах є запорукою і гарантією безпеки руху.  

Сектор профілактичної роботи УДАІ Київської області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera