facebook  ДДСО

 
Новини
17-01-2013 13:32 | Переглядів: 196

Плата за сумлінну службу – довіра громадян до міліції

Ще за часів Гетьмана Павла Скоропадського дільничного іменували дільничним начальником Державної Варти. Тож і в наш час особа дільничного інспектора міліції була і є обличчям правоохоронних органів. Дільничний інспектор на дільниці, як священик, вислухає, порадить, допоможе. Щодня до дільничного йдуть люди зі своїми проблемами, скаргами, заявами: сімейні негаразди на побутовому ґрунті, спірні земельні питання між сусідами, конфлікти поколінь «батьки-діти», дрібні крадіжки. Тому, як правило, по роботі цих людей у мундирах пересічні громадяни судять про діяльність правоохоронних органів.

34-річний майор міліції Горбань Віктор Дмитрович, старший дільничний інспектор міліції, несе службу вже упродовж 12-ти років. Після закінчення Академії внутрішніх справ прийшов на роботу до Києво-Святошинського районного відділу де і по теперішній час працює дільничним. Велика адміністративна зона обслуговування, а це вулиці міста Вишневого такі як Жовтнева, Святошинська, Машинобудівників, потребує великої віддачі сил і здоров’я. Але Віктор ніколи не рахується з особистим часом, є справжнім професіоналом. Культурний у спілкуванні, тактовний, емоційно стриманий, він викликає довіру у потерпілих, а вольова постать наводить страх на хуліганів та злочинців.

Восени до Віктора Дмитровича звернулась місцева жителька. Матір колишнього працівника органів внутрішніх справ благала про допомогу в поновлення втрачених документів її сина. Складна ситуація склалася у бідолашної 60-річної жінки. Проживає вона в гуртожитку в одній кімнаті з єдиним 38-річним сином, який хворіє на тяжку форму шизофренії та неодноразово проходив лікування у спеціальному медичному закладі. Допомоги чекати нема від кого, заробляє на двох працюючи двірником. Але не малі фінансові статки, ні тяжка хвороба сина не зламали в жінці віри в людяність та добро. Старший дільничний, знаючи не перший рік цю бідолашну жінку, з порозумінням віднісся до проблеми. З його допомогою в найкоротший термін документи (паспорт громадянина України, військовий квиток) були відновлені і мати змогла вчасно направити сина на стаціонарне лікування.  

Як сказав майор міліції, для нього головне – це дорожити тією довірою, якою обов'язково заплатять люди, коли переконаються, що він небайдужий до їх проблем.

Віталія Грохольська, помічник начальника Києво-Святошинського РВ по зв’язкам з громадськістю та ЗМІ.

 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera