facebook  ДДСО

 
Новини
17-01-2013 15:17 | Переглядів: 107

Уважність на дорозі - запорука безпеки

На превеликий жаль до Управління ДАІ майже щоденно надходять повідомлення про загибель та травмування пішоходів. Так за 12 місяців минулого року з участю пішоходів сталося 608 ДТП в яких 162 людини загинуло та 488 травмовано. Переважна більшість ДТП за участю пішоходів трапляється в темну пору доби, на ділянках доріг де відсутнє штучне освітлення, пішохідні переходи та тротуари. В більшості випадків наїзди скоюються водіями, що керують транспортом в нетверезому стані, але доволі часто під колесами опиняються і пішоходи, які знаходяться на підпитку.  

В минулому році за участю нетверезих пішоходів сталося 70 дорожньо-транспортних пригод, внаслідок яких 8 людей загинуло та 62 отримали травми різного ступеню тяжкості. Але найстрашніше те, що після скоєного водій втікає, намагається будь-яким способом приховати злочин, щоб уникнути відповідальності, а травмована людина в цей час залишається помирати на дорозі. Розкривати такі злочини доволі складно, адже виїхавши на місце ДТП, особливо в нічний час, інформації збирається обмаль. Та все ж таки, збираючи речові докази, рано чи пізно працівники Державтоінспекції встановлюють та затримують втікача. 

Державтоінспеція звертається до водіїв, якщо вже й трапилось таке лихо, ні в якому разі не залишайте місце ДТП, зробіть все можливе для надання першої медичної допомоги потерпілому, адже за залишення людини в небезпеці, ст.135 Кримінального кодексу України передбачена відповідальність у вигляді обмеження волі на строк до двох років або позбавленням волі на той самий строк.

З настанням складних погодних умов, водіям потрібно бути особливо уважними по відношенню до пішоходів. Необхідно поступатися дорогою пішоходам, що переходять проїжджу частину по нерегульованому пішохідному переходу. На регульованих пішохідних переходах при включенні дозволяючого сигналу світлофора Ви повинні надати можливість пішоходам закінчити перехід проїжджої частини. Будьте завжди готові, що будь-якої хвилини необачний пішохід може з’явитися на проїжджій частині.

Державтоінспекція Київщини наполегливо радить пішоходам при русі в темний час доби і в умовах недостатньої видимості мати при собі предмети зі світлоповертаючими елементами і забезпечувати видимість цих предметів водіям. Особливо важливо використовувати світоповертаючі елементи на одязі Ваших дітей.

Державтоінспекція спільно з органами влади, місцевого самоврядування, службою автомобільних доріг Київської області, освітянами та іншими зацікавленими установами щоденно працює над вдосконаленням стану дорожньої мережі, освітленням на дорогах, проводить масові заходи з правової освіти населення, в тому числі і серед дітей. Однак, безпеку на дорогах одними каральними заходами, як усі ми розуміємо, досягти не можливо. Будь-який правопорядок в Державі залежить від рівня свідомості громадян.

Державтоінспекція звертається до всіх жителів Київщини. Всі ми в тій чи іншій мірі є учасниками дорожнього руху. Не будьте байдужими до тих випадків, коли бачите намір людини перейти проїжджу частину не в установленому для цього місці, роз’яснюйте про необхідність користування надземними та підземними переходами. Проводьте роз’яснювальну роботу серед колег, дітей, знайомих. В свою чергу працівники міліції в рамках Закону будуть вживати жорсткі санкції до пішоходів та водіїв, які ігнорують Правила дорожнього руху.
Гарантією безпеки на дорозі, є безумовне і неухильне дотримання Правил дорожнього руху.

Сектор профілактичної роботи УДАІ в Київській області

 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera