facebook  ДДСО

 
Новини
22-01-2013 10:24 | Переглядів: 77

Віталій Захарченко: "Головний критерій оцінки роботи міліції - рівень безпеки та довіра громадян"

Згідно з результатами вивчення соціологами громадської думки, українські громадяни вже помітили позитивні зміни в роботі правоохоронців. У той же час міліція у своїй діяльності потребує активної громадської підтримки.

 

Про це Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко заявив під час засідання розширеної колегії відомства за результатами роботи органів внутрішніх справ України у 2012 році. У її роботі взяли участь народний депутат України Володимир Малишев, заступник Генерального прокурора України Юрій Ударцов, керівники регіональних органів внутрішніх справ.

За словами Віталія Захарченка, минулий рік для міліції України видався складним і напруженим. Окрім роботи над розкриттям низки резонансних злочинів, правоохоронці забезпечували охорону громадського порядку під час масових громадських і спортивних заходів.

– Це, зокрема, стосується успішного проведення в Україні фінальної частини Євро-2012. Високий рівень забезпечення безпеки громадян підтвердила міжнародна спільнота, – зазначив Міністр внутрішніх справ.

 

Віталій Захарченко акцентував увагу присутніх керівників на ключових напрямках роботи відомства, що в минулому році являлися пріоритетними і залишаться такими у 2013 році. До них керівництвом держави віднесено захист прав і свобод людини, протидію злочинним посяганням у сфері використання бюджетних коштів, незаконному обігові наркотичних речовин тощо.

За словами очільника МВС, наразі триває поступове реформування, наведення порядку у власних лавах, усунення бюрократичних процедур при наданні послуг громадянам та підвищення якості цих послуг. Крім того, вартість надання окремих послуг суттєво знижено, а більшість з них можна отримати в режимі «єдиного вікна» у нещодавно створених спеціалізованих центрах.

Завдяки такій системній роботі кількість скарг на роботу тих служб, які постійно контактують із громадянами – наприклад, інспекторів ДАІ, – порівняно із 2011 роком суттєво знизилася.

Як зазначив Віталій Захарченко, громадяни встигли відчути зміни в роботі відомства. Це підтверджується і результатами минулорічних соціологічних досліджень. Зокрема, правоохоронцям довіряє кожен четвертий опитаний громадянин, а понад 28 відсотків співвітчизників готові допомагати міліції в будь-якій ситуації. Цей серйозний ресурс небайдужих громадян правоохоронці мають використовувати при вирішенні питання суспільної безпеки в Україні.

Очільник МВС зазначив, що Президент України Віктор Янукович вимагає від правоохоронних органів, усіх державних інституцій виправдати очікування українського суспільства.

 

– Люди повинні відчути реальні результати нашої роботи. Сподіваюся, що наші спільні зусилля за підтримки громадськості дозволять досягти позитивних зрушень, – підкреслив Віталій Захарченко.

УЗГ МВС України

 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera