facebook  ДДСО

 
Новини
29-01-2013 14:36 | Переглядів: 115

Попередження насильства в сім’ї одна з найголовніших задач правоохоронців

Останнім часом проблема насильства в сім’ї є досить актуальною в Україні. Нещодавно до служби дільничних інспекторів міліції Броварського міськвідділу звернулася 38-річна місцева мешканка, яка повідомила, що чоловік зловживає спиртними напоями та постійно її б’є не соромлячись малолітніх дітей.

Зі слів Аліни Михед, дільничного інспектора міліції міськвідділу, з чоловіком проведено профілактичну бесіду про неприпустимість вчинення антигромадської поведінки в суспільстві та про заборону вчинення насильства в родині. Також відносно нього був складений адміністративний протокол за ст. 173-2 (вчинення насильства в сім’ї), санкція якої передбачає накладення штрафу від 3 до 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин, або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням двадцяти відсотків заробітку, або адмінарешт на строк до 5 діб. При повторному правопорушенні штраф і виправні роботи збільшуються вдвічі.

Втім, штрафи не лякають кривдників. На жаль, такі явища в сучасних сім’ях нерідкість. Прояви насильства і жорстокості в сім’ї не лише руйнують гармонію і злагоду в родині, а й виступають однією з передумов злочинності в суспільстві загалом. Ця проблема небезпечна тим, що від неї страждають діти. Спостерігаючи за насильством у своїй сім’ї, у майбутньому ці діти переносять негативний досвід у власне життя. Лише на початку 2013 року працівниками міліції складено 23 адміністративних протоколи та на обліку у міськвідділі перебуває 912 осіб схильних до насильства в сім’ї .

Правоохоронці звертаються до громадян, якщо відносно Вас вчиняється злочин не мовчіть, телефонуйте до чергової частини міськвідділу за номерами телефонів – 102. Пам’ятайте, коли жінка дозволятиме, щоб її били, то це увійде у звичку. Такого чоловіка неодмінно потрібно зупинити.

Юлія Барабаш, Броварський МВ ГУМВС України в Київській області

 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera