facebook  ДДСО

 
Новини
31-01-2013 09:20 | Переглядів: 126

В Обухові правоохоронці розповіли школярам про шкоду вживання наркотиків

Епідемія наркоманії в Україні набуває все більшого розмаху. Як свідчить статистика, в країні йде невпинний процес поширення цієї недуги серед неповнолітніх. Виникає нагальна потреба в розгортанні широкої роз’яснювальної та профілактичної роботи серед підростаючого покоління. Саме тому співробітники Управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків запровадили в школах проведення лекції для старшокласників, щодо профілактики боротьби з наркоманією.

Так, сьогодні працівники міліції разом з лікарями завітали на зустріч з учнями 9-11 класів однієї з шкіл міста Обухів. З собою вони привели подружжя, які в минулому були наркоманами. 30-річні чоловік та його дружина розповіли дітям про те, як вони ще у молодому віці почали вживати наркотики, до чого це призвело і як вони знайшли в собі сили подолати цю недугу і повністю вилікувалися від наркозалежності.


Лікар-нарколог Обухівського району Петро Федь розповів школярам про негативний вплив наркотичних та психотропних засобів на молодий організм та як важко позбутися цієї хвороби.

Заступник начальника УБНОН ГУМВС України в Київській області Олег Хахуцяк, у свою чергу, проінформував учнів щодо кримінальної та адміністративної відповідальності неповнолітніх за зберігання та розповсюдження наркотичних засобів. Адже за незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів з метою збуту чи без мети збуту – передбачена кримінальна відповідальність ст. 307 - 309 Кримінального кодексу України.  


Близько двохсот старшокласників уважно слухали лекцію гостей. По завершенню зустрічі правоохоронці продемонстрували учням двадцятихвилинний документальний фільм «Правда про наркотики», який викликав неабияку зацікавленість у школярів. Діти зрозуміли, що не варто витрачати час та власне здоров’я, а іноді й життя, такому «швидкоплинному задоволенню».


ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera