facebook  ДДСО

 
Новини
08-02-2013 09:09 | Переглядів: 178

У Києво-Святошинському районі дільничні інспектори міліції проводять операцію «Візит»

Дільничний інспектор міліції є обличчям правоохоронних органів. Він, як священик, вислухає, порадить, допоможе. Щодня до нього йдуть люди зі своїми проблемами, скаргами, заявами: сімейні негаразди на побутовому ґрунті, спірні земельні питання між сусідами, конфлікти поколінь «батьки-діти», дрібні крадіжки.

З метою налагодження співпраці між міліцією і населенням щодо профілактики злочинності та посилення авторитету правоохоронці Київщини здійснюють обхід помешкань і, спілкуючись з громадянами, з’ясовують проблеми кожного та порушують питання про їх вирішення. Під час таких зустрічей з населенням дільничні інспектори вручають людям свої візитні картки з відповідними контактними номерами телефонів, та інформацією що закріпленої за ними територією та графіком прийому на адміністративних дільницях.

34-річний майор міліції Віктор Горбань, старший дільничний інспектор міліції, несе службу вже упродовж 12-ти років. Після закінчення Академії внутрішніх справ прийшов на роботу до Києво-Святошинського районного відділу де і по теперішній час працює дільничним. Велика адміністративна зона обслуговування, а це вулиці міста Вишневого такі як Жовтнева, Святошинська, Машинобудівників, потребує великої віддачі сил і здоров’я. Але Віктор ніколи не рахується з особистим часом, є справжнім професіоналом. Культурний у спілкуванні, тактовний, емоційно стриманий, він викликає довіру у потерпілих. Люди його поважають та з вдячністю розповідають про його допомогу населенню.

Так, нещодавно до Віктора Дмитровича звернулася матір колишнього працівника органів внутрішніх справ, яка благала про допомогу в поновленні втрачених документів її сина. Складна ситуація склалася у бідолашної 60-річної жінки. Проживає вона в гуртожитку в одній кімнаті з єдиним 38-річним сином, який хворіє на тяжку форму шизофренії та неодноразово проходив лікування у спеціальному медичному закладі. Допомоги чекати нема від кого, заробляє на двох працюючи двірником. Але не малі фінансові статки, ні тяжка хвороба сина не зламали в ній віри в людяність та добро. Старший дільничний, знаючи не перший рік цю бідолашну жінку, з порозумінням віднісся до проблеми. З його допомогою в найкоротший термін документи (паспорт громадянина України, військовий квиток) були відновлені і мати змогла вчасно направити сина на стаціонарне лікування. 

Під час обходу помешкань дільничний проводить з людьми роз’яснювальні бесіди щодо попередження, запобігання шахрайства та квартирних крадіжок. Міліціонери цікавляться у місцевих жителів хто мешкає у квартирі чи будинку, де працюють чи навчаються та чи мають паспорт та реєстрацію. Так, за місцем проживання був перевірений раніше судимий 32-річний мешканець Вишневого, де дільничний інспектор міліції провів профілактичну про недопустимість кримінальних та адміністративних правопорушень, провів бесіду з метою подальшого працевлаштування та недопустимість зловживання спиртними напоями останнього.

За словами Віктора Горбаня, для нього головне – це дорожити тією довірою, якою обов'язково заплатять люди, коли переконаються, що він небайдужий до їх проблем, а подібні заходи допоможуть дільничним інспекторам налагодити двосторонній зв'язок з місцевими жителями та нададуть змогу правоохоронцям попереджувати скоєння злочинів.


Віталія Грохольська, помічник начальника Києво-Святошинського РВ по зв’язкам
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera