facebook  ДДСО

 
Новини
11-02-2013 12:02 | Переглядів: 98

Підлітки під пильним міліцейським наглядом

Працівники кримінальної міліції у справах дітей Броварського міськвідділу провели серед учнів загальноосвітніх шкіл профілактичні лекції під гаслом «Молодь за здоровий спосіб життя». Подібні зустрічі спрямовані на запобігання правопорушень та злочинності у підлітковому середовищі, а також недопущення втягування неповнолітніх дорослими особами в наркотичну і алкогольну залежність.

Правоохоронці роз’яснили дітям про шкідливість пива і слабоалкогольної продукції та провели серед старшокласників таємне опитування на цю тему. З результатів анкетування дізнались, що 34% школярів позитивно ставиться до пива, хоча 50% знають – його вживання може стати першою сходинкою на шляху до алкоголізму і завдає значної шкоди здоров’ю. 48% опитуваних розуміють, що реклама впливає на формування потягу до пива, 42% школярів пробували хмільний напій.

За словами начальника відділення кримінальної міліції у справах дітей міськвідділу Олени Косенко, сьогодні дитячий алкоголізм, як це не сумно, є досить поширеним явищем і надзвичайно актуальною проблемою. Все частіше на вулицях можна зустріти випиваючих підлітків, які без зусиль можуть собі купити ті чи інші спиртні напої. Саме тому працівники міліції постійно перевіряють місця масового відпочинку, дискотеки, кафе, нічні клуби, нежилі і занедбані будинки щодо виявлення та взяття на облік підлітків, які вживають спиртні напої, наркотичні та психотропні речовини.

Вочевидь, роль дорослих у вихованні дітей переоцінити дуже важко. А тому працівники міліції вкотре звертаються до батьків з проханням бути уважнішими до своїх дітей, приділяти їм якомога більше уваги, знаходити час для спілкування. Адже дуже часто саме через брак уваги діти віддаляються від батьків і в якусь мить може трапитися так, що порозуміння стане назавжди неможливим. Лише разом можна зуміти подолати негативні явища, які панують у суспільстві. Одним із перших кроків на шляху до вирішення даної проблеми є проведення таких лекцій та інших профілактичних заходів у навчальних закладах. Адже в сучасному суспільстві цінується здорова, активна молодь. А здоровий спосіб життя є прямою дорогою до успіху.

Юлія Барабаш, Броварського МВ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera