facebook  ДДСО

 
Новини
15-02-2013 10:34 | Переглядів: 31903

На Київщині працівники міліції викрили злочинну групу, яка знімала гроші з рахунків хворих дітей

Працівники управління боротьби з кіберзлочинністю ГУ МВС України в Київській області викрили організовану злочину групу, яка упродовж року діяла на території всієї України. Зловмисники розробили та запровадили схему викрадення грошових коштів з карткових рахунків клієнтів одного з відомих в Україні банків, шляхом використання електронного управління рахунками через Інтернет.

Учасники злочинної групи діяли за налагодженою схемою. Вони шукали в засобах масової інформації приватні оголошення, в яких містилася інформація з проханням надання благодійної допомоги на лікування хворих дітей. Отримавши необхідні дані, зловмисники через мережу Інтернет реєструвалися, від імені зазначених в повідомленнях осіб, в електронній системі віддаленого управління рахунками банку, після чого телефонували батькам хворих дітей, та під приводом бажання перерахувати певної суми грошей, просили повідомити дані карткового рахунку, в тому числі і код банківської картки. Далі, маніпулюючи коштами які знаходяться на рахунку жертви, злочинці переводили наявні грошові кошти потерпілого на свій рахунок.

В результаті оперативно розшукових заходів працівників управління боротьби з кіберзлочинністю Київщини встановили особу організатора злочинної групи. Ним виявився раніше неодноразово судимий, за крадіжки та замах на вбивство працівника міліції, 35-річний уродженець Черкаської області. Днями йому було оголошено підозру у вчинені кримінального правопорушення та затримано. Шахрай визнав свою провину. За місцем його проживання правоохоронці вилучили речові докази, банківські картки, на які перераховувались грошові кошти, комп’ютерну техніку та пристрій доступу до мережі Інтернет (мобільний модем), мобільні телефони, та SІM карти, які використовувались ним, для скоєння злочинів відносно громадян України.

Наразі вже відомо, що злочинна група за шахрайською схемою ошукала більше 20 громадян на території України та заволоділи грошовими коштами на суму близько 100 тисяч гривень.

Слідчим відділом Таращанського РВ ГУМВС України в Київській області відкрито кримінальне провадження ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Працівники управління боротьби з кіберзлочинністю ГУМВС України в Київській області проводять заходи щодо встановленню потерпілих від злочинної діяльності шахрая, та встановлюють особи інших учасників злочинної групи.

ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera