facebook  ДДСО

 
Новини
18-03-2013 12:33 | Переглядів: 206

Стоп, корупція!

Керівництвом Білоцерківського міськвідділу міліції приділяється велика увага заходам, направленим на недопущення корупції в міськвідділі. Щоб уникнути і не допустити неправомірних дій співробітників міліції, юрисконсультами міського відділу спільно з сектором кадрового забезпечення розроблено ряд заходів по роботі з особовим складом.

На виконання Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», Національної антикорупційної стратегії на 2011-2015 роки, схваленої Указом Президента України від 21 жовтня 2011 року № 1001/2011, Державної програми щодо запобігання і протидії корупції на 2011-2015 роки, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 28 листопада 2012 року № 1240, органами і підрозділами внутрішніх справ продовжується вжиття комплексу організаційних та практичних заходів, спрямованих на підвищення ефективності боротьби з корупцією.

Так, по затвердженому начальником Білоцерківського МВ плану, проводяться «Дні дисципліни», на яких проходять обговорення питань покращення правового та соціального захисту працівників міліції. 

З особовим складом проводяться бесіди щодо порядку інформування та відповідного реагування керівництва МВ на спроби громадян або представників юридичних осіб схилити працівників міліції до скоєння корупційних діянь. Взято на контроль впровадження заохочень до працівників міліції, які своєчасно повідомили про такі спроби.

В Білоцерківському МВ, щоквартально проводяться цільові оперативні наради з питань оцінки поточного стану поширення корупційних проявів у підпорядкованих службах і підрозділах та підвищення ефективності боротьби з ними.

Також, здійснюється постійний моніторинг інформації, яка публікується в ЗМІ, мережі Інтернет та може свідчити про вчинення працівниками міського відділу протиправних діянь. В місцеві засоби масової інформації надаються матеріали, які мають на меті підвищення рівня знань населення з питань розвитку інститутів громадянського суспільства та їхньої ролі у формуванні негативного ставлення до проявів корупції, протидії чинникам, що її зумовлюють.  

Щотижнево на оперативних нарадах при начальнику Білоцерківського міськвідділу міліції розглядається стан виховної роботи, дотримання дисципліни і законності, недопущення корупційних проявів. До відома керівників служб та підрозділів доводяться вимоги керівництва МВС України про посилення контролю за діями підлеглих та недопущення ними корупційних діянь. 

Постійно ведеться індивідуально – виховна робота з працівниками міського відділу. Зокрема, щодня під час проведення інструктажів особовому складу наголошується на недопущенні порушень дисципліни, законності та недопущенні ними корупційних діянь, усвідомленні пріоритетності гарантованого державою права на захист життя, свободи та особистої недоторканності громадян. Під час проведення Днів дисципліни, занять в системі службової підготовки, виховної роботи використовуються матеріали про розгляд фактів правопорушень, допущених працівниками міліції в інших областях України, їх негативні наслідки та невідворотність покарання за вчинене правопорушення.
Якщо брати до уваги матеріальне забезпечення працівників міліції (як і інших бюджетних установ), то воно дійсно є недостатнім в період зростання цін на товари та послуги. Та цей соціальний фактор ніяким чином не має позначитись на службовій діяльність працівників міліції, так як вони поставлені захищати громадян від злочинних посягань і бути охоронцями права.

Всі ці заходи дають позитивні результати - так за 2011 та 2012 роки до адміністративної відповідальності за порушення вимог антикорупційного законодавства не притягнуто жодного співробітника Білоцерківського міського відділу. В 2013 році керівництвом міськвідділу розроблено плани заходів по поліпшенню роботи з особовим складом у даному напрямку.

Сектор зв’язків з громадськістю
Білоцерківського МВ

 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera