facebook  ДДСО

 
Новини
22-03-2013 14:53 | Переглядів: 198

Проблему насильства в сім’ї вирішували спільно

Щодня до міліції надходять повідомлення про сімейні сварки. Конфлікти в родинах виникають із різних причин: скрутне матеріальне становище, непорозуміння між подружжям та дітьми, та частіше через пиятику. Сварки нерідко переходять в бійку, а іноді такі сутички закінчуються трагічно.

Зважаючи на це, правоохоронці постійно проводять профілактичну роботу серед населення, як дорослого в трудових колективах, так і з дітьми, відвідуючи учбові заклади. Організовуються зустрічі для роз’яснення прав та обов’язків кожного члена сім’ї, а при виникненні необхідності у захисті, розказують куди і до кого потерпілі можуть звернутися, надаються візитки з номерами телефонів.
Щоб знайти шляхи вирішення проблеми насильства в сім'ї, в Білоцерківському міськвідділі міліції було організовано зустріч тих, хто безпосередньо має розв'язувати «клубок» родинних суперечок.

За ініціативою керівництва міськвідділу до конструктивного діалогу були запрошені перший заступник прокурора міста Біла Церква молодший радник юстиції Сергій Турчин, працівники соціальних служб міста та району, духовенство на чолі з Архієпископом Білоцерківським і Богуславським Августином. Серед присутніх також були жінки, які постраждали від насильства в сім’ї.

Заступник начальника відділу у справах сім’ї та молоді міста Валентина Степашкіна, зазначила, що з правоохоронцями постійно ведеться спільна робота. В своєму виступі вона висловила побажання мати визначені пункти спільного прийому громадян, які мають проблеми і могли б отримати повну юридичну, соціальну та психологічну допомогу одночасно.

Людмила Лук’янець, провідний спеціаліст Білоцерківського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, розповіла присутнім, що в місті минулого року було створено відділ по роботі з сім’ями, які потрапили в складні життєві обставини. Близько тридцяти соціальних працівників працюють в десяти районах міста. Вона запропонувала створити соціальні гуртожитки для тих, кому в результаті сімейних конфліктів та створення нестерпних умов проживання разом з насильником, необхідно тимчасове житло на період вирішення проблем.

Архієпископ Білоцерківський і Богуславський Августин відзначив, що хоча все більше і більше людей з кожним роком йдуть до церкви, щоб мати духовний захист від буденних проблем, та все ж духовності не набули. Зло породжує зло, тому кожен повинен думати про ближнього, як про себе самого, щоб не заподіювати лиха рідним та близьким. Щоб допомогти нужденним, Церква планує започаткувати проект духовної підтримки та опіку тих, хто потрапив у скрутні життєві ситуації і самотужки не може впоратись зі своєю бідою. Священик Дмитро Марандюк запропонував свою духовну допомогу, безпосередньо в момент скоєння правопорушення відносно членів сім’ї. І вдень і вночі він готовий їхати в родину де сталася біда, говорити та втішати не тільки потерпілих, а самого кривдника (адже, і в нього можуть бути вагомі причини для такої поведінки) – всім необхідна душевна мова.

Начальник сектору зв’язків з громадськістю майор міліції Андрій Семеренко, підсумовуючи проблеми, які виникають в процесі роботи із правопорушниками та потерпілими, а також, взявши до уваги пропозиції всіх присутніх, запропонував організувати періодичні зібрання представників даних служб в Білоцерківському МВ для профілактичної роботи з проблемними сім’ями.

Наступну зустріч заплановано на квітень.

Тетяна Гадомська, Білоцерківський МВ
ГУМВС України в Київській області

 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera