facebook  ДДСО

 
Новини
01-04-2013 10:42 | Переглядів: 75

Захисти свою оселю

Кількість крадіжок, на жаль, не зменшується. Тому для громадян існує вірогідність опинитися в ситуації, яка може мати негативні наслідки. Не все, звичайно, залежить від вас, але якщо дотримуватися деяких елементарних правил – а саме поводитися обережніше, шансів вберегти своє життя, здоров’я та майно від злочинних посягань буде значно більше.

Кримінальна практика свідчить, що здебільшого зловмисники проникають у квартири чи домівки за відсутності господарів. Майже шістдесят відсотків таких крадіжок скоюються за наводкою. Тому дуже важливо, щоб злодії не знали, коли вас немає вдома, які цінності маєте у своєму помешканні. У більшості випадків квартирний злодій не проникне у житло, коли не буде переконаний, що господарі залишили його на тривалий час. Отже, коли вирушаєте у відпустку, виїжджаєте до родичів, не повідомляйте про це без потреби.

Якщо ви тільки-но отримали квартиру в новому будинку, досвідчені криміналісти радять не квапитися з укріплюванням передніх дверей – це може викликати небажану цікавість сторонніх. Є кращий вихід. Не міняючи передніх, одразу ставте подвійні міцні другі двері. Петлі треба встановити так, щоб вони були заховані, інакше зловмисники можуть їх спиляти. Надійно, коли вхідні двері мають два замки. Найкраще себе зарекомендували замки сеймового типу. Вікна та балконні двері треба оснастити металевими гратами. За словами фахівців, квартирні злодії мають звичку розвідувати місце майбутнього злочину. За найменшої підозри щодо сторонньої людини, яка цілими проводить біля вашого будинку, повідомте свого дільничного інспектора міліції або зателефонуйте «102». Не запрошуйте в гості будь-кого. Про це мають пам’ятати і ваші діти. Не відчиняйте двері помешкання незнайомим людям, в тому числі тим, які представилися співробітниками різних соціальних чи комунальних служб. В будь-якому випадку не треба соромитися та слід попросити пред’явити посвідчення.

Проникнути в помешкання у присутності господарів зловмисники можуть тільки тоді, коли мешканці надто безпечні – залишають відчинені двері або відчиняють їх будь-кому. Намагайтеся запам’ятати тих, хто виносить речі з сусіднього чи іншого помешкання, прикмети підозрілих осіб, номер автомашини, марку та інформуйте про це працівників міліції. Відмовляйтеся від пропозицій незнайомців, які хочуть поворожити у вашій квартирі, переповити дитину, напитися води, дати ліків тощо. Як правило, такі відвідини завершуються крадіжками.
Запам’ятайте: зовсім не оригінально ховати від злодіїв коштовності в сервізах, гроші – у книгах чи білизні. Великі суми валюти надійно тримати в банківській установі. Обов’язково майте записані номери цінної апаратури. Найбільш надійним захистом від злочинних посягань є встановлення кнопки тривожної сигналізації з підключенням до пульту централізованої охорони. Реагують на такий сигнал наряди міліції, які спеціально підготовлені і у своєму арсеналі мають вогнепальну зброю та спецзасоби. Не ігноруйте прості правила власної безпеки та будьте обережними!

Наталія Валова, Баришівський РВ ГУМВС України в Київській області



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera