facebook  ДДСО

 
Новини
23-04-2013 09:22 | Переглядів: 85

Постраждалі вкладники кредитних спілок просять допомоги

До Білоцерківської міліції впродовж року надійшло понад двох десятків заяв від громадян, які постраждали від шахрайських дій кредитних фінансових установ.

Список найпоширеніших видів шахрайства очолили кредитні спілки.

Купівля в кредит стала важливою складовою життя більшості українців, що спонукає кредитні установи постійно розширювати свою діяльність. Намагаючись залучити нових клієнтів, пропонують громадянам більш вигідні і цікаві кредити. Не дивно, що позичити сьогодні можна як на придбання квартири чи авто, так і на весілля, навчання чи поїздку за кордон, а ще «1500-5000 гривень до зарплати за 20 хвилин». Саме такі рекламні афіші майорять на вулицях нашого міста найчастіше – вони приваблюють громадян своєю простотою та тим, що отримати гроші можна швидко і без додаткових документів. Тож, громадяни, як мухи на мед, «летять» до кредитних спілок із думкою, що отримавши такі «легкі» гроші, здійсняться їх задумки, мрії та плани.

Та не все так складається, як гадається. Періодично, до Білоцерківської міліції надходять заяви від громадян, які постраждали від фінансових махлярств. Громадяни не тільки не одержували кредити, а й втратили свої кровні, віддавши попередньо шахраям, так званні, відсотки. 

Начальник слідчого відділу Білоцерківського міськвідділу підполковник міліції Олександр Климовський зазначив, що кредитні спілки це так званні товариства. Щоб вступити в товариство, людині створюють такі умови, коли вона повинна внести додатково від 1 тис. грн., залежно від суми кредиту. При цьому співробітники деяких кредитних спілок укладають із новими клієнтами заплутаний договір, зміст якого є незрозумілим для клієнта. Договір, надрукований на восьми аркушах і шрифтом, який доводиться читати «мало не під мікроскопом», важкозрозумілий навіть юристам. Клієнтам пропонують внести передплату, як заставу, а лиш потім вони можуть отримати свій кредит. Заставу внесли – тут і починається тяганина і не на користь громадян.

Тому, перш ніж підписати договір на одержання кредиту, радимо взяти його додому і порадитись із своїми рідними та близькими, прочитавши всі його пункти та оцінити свої можливості подальшої виплати. Також, користуйтеся послугами лише тих фінансових установ, які мають хорошу репутацію (розпитайте своїх знайомих, які вже мали кредитні відносини). 

Пам’ятайте, поставивши свій підпис, ви добровільно погоджуєтесь із умовами договору!

Т. Гадомська
Спеціаліст по взаємодії з громадськістю Білоцерківського МВ
(з обслуговування м. Біла Церква та Білоцерківського району)

 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera