facebook  ДДСО

 
Новини
26-04-2013 10:57 | Переглядів: 117

Пам’ятаємо і вшановуємо ветеранів ОВС – учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

Cьогодні в залі Дитячої бібліотеки м. Біла Церква зібралися ветерани Білоцерківського міськвідділу – ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС щоб вшанувати пам’ять своїх колег, які пліч-опліч несли нелегку та відповідальну службу.  
 

На обліку ветеранської організації міськвідділу перебуває 480 чоловік, із них, 225 ветеранів-ліквідаторів. Ветеранів ОВС та їх вдів прийшли привітати та нагородити пам’ятними знаками і подяками заступник начальника Білоцерківського МВ підполковник міліції Сергій Возненко, заступник міського голови Микола Антонюк та 1-й заступник управління праці та соціального захисту населення В’ячеслав Конопацький.

Правами начальника Білоцерківського МВ полковника міліції Олександра Грибенникова було відзначено подяками та грошовими преміями ветеранів міськвідділу Миколу Буценка, Анатолія Шокала, Станіслава Селецького, Дмитра Беника та Олега Бойко. Вітав ветеранів, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЄС, заступник начальника Білоцерківського МВ підполковник міліції Сергій Возненко. Він висловив слова подяки всім присутнім за їх сумлінну службу та побажав довгих та радісних років життя.

Подяку та матеріальну допомогу отримали від голови Київської облдержадміністрації Анатолія Присяжнюка ветерани Білоцерківського МВ Олександр Будовий та Олександр Мішура.

Правами міського голови було заохочено грошовою допомогою та вручено грамоти ветеранам ОВС Павлу Коваленку, Миколі Ратушенку, Олександру Адаменку, Володимиру Подорвану, Володимиру Пшерацькому.
Подякою від голови Білоцерківської райдержадміністрації Андрія Немни відзначено Миколу Сліпченко та Миколу Бабенко.

Віце-президент Міжнародної поліцейської Асоціації України Микола Замашнюк відзначив Вадима Клеваника та Сергія Гладченка відзнаками «Законність і честь».  

25 ветеранів-ліквідаторів отримали від ветеранської організації Білоцерківського МВ Знак народної пошани « Герой Чорнобиля».

26 квітня це пам’ятна дата – день аварії на Чорнобильській атомній станції. Ця трагічна подія торкнулася кожного жителя України та й і інших держав. Хоча пройшло вже більше двох десятиліть, наслідки трагедії 1986 року і понині даються взнаки – хворіють та йдуть із життя ліквідатори, страждають від хвороб, із-за радіаційного забруднення, діти.
Зустріч була не святковою і не веселою – це зустріч-реквієм.

Кожного року 26 квітня наша країна згадує Чорнобильську землю, вшановує пам’ять померлих людей: наших близьких, рідних, земляків, які приймали участь у приборканні глобальної катастрофи на Чорнобильській АЕС 1986 року.
Проходять роки. Прощаються із життям люди. Відходять у вічність ліквідатори.
 

«Чорнобильський дзвін.
Печаль і журба,
За тими б'є він,
Кого вже нема...»

В числі перших, поряд із атомниками, у центрі подій опинилися співробітники підрозділів МВС - пожежної охорони та міліції.

Працівники органів внутрішніх справ з перших днів Чорнобильської трагедії були у передовому загоні ліквідаторів її страшних наслідків, продемонстрували зразки мужності, самопожертви, витримали над граничні моральні та фізичні навантаження.

Більш, як для 30-и тисяч працівників органів внутрішніх справ та військовослужбовців внутрішніх військ, служба в екстремальних умовах ліквідації наслідків катастрофи, була випробуванням на мужність, професіоналізм та моральну зрілість, вірність службовому обов'язку. Понад 2200 з них вже немає серед живих. 

Сьогодні в залі були присутні люди, які не з книжок черпали інформацію про Чорнобильську катастрофу, а особисто брали участь у приборканні атомного монстра.

Звісно, ніякі нагороди не в змозі повернути здоров’я та життя ліквідаторів та учасників ліквідації наслідків аварії, але пам’ять про їх віддану службу народові України, пошана і вдячність нинішніх поколінь є вагомою – не забувають, пам’ятають і переказуватимуть своїм нащадкам, щоб знали і шанували пам’ять про їх героїзм.

Тетяна Гадомська,
спеціаліст сектору зв’язків з громадськістю Білоцерківського МВ

 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera